Rengeteg pénzt hozhatna a gazdagok sportja

Világgazdaság2012. július 26. 08:34

A felkapott nyugat-európai golfpályák egyre több turistát vonzanak, akik jóval több pénzt költenek el egy adott helyen mint egy átlagos pihenni vágyó. Magyarországon ugyanakkor még gyerekcipőben jár a piac, pedig jól felszerelt golfpályából akad bőven - írja a Világgzadaság.

Felfutóban a golfturizmus szerte a világon. A legnépszerűbb golf-úticélok továbbra is Spanyolország és Portugália, továbbá Nagy-Britannia, Írország, Törökország, Vietnam és Thaiföld, a legnagyobb "golf-turisták" közé pedig továbbra is az amerikaiak, kanadaiak, svédek, németek és az angolok tartoznak.

A hazai golféletet még nem lehet párhuzamba állítani a fejlettebb golfkultúrával rendelkező nyugat-európai országokkal, pedig a Magyar Golf Szövetség adatai szerint nem állunk rosszul a régióban, a hazai golflétesítmények nemzetközileg is igen magas színvonalat képviselnek.

Felmérések szerint a golfozók üdülésük alatt többet költenek, mint a hagyományos turisták, egy négytől hét napig terjedő időszakban ez általában 600-900 eurót tesz ki. Hazánkban ugyanakkor az Európai Golfszövetség 2012-es adatai szerint jelenleg csupán 14 golfpálya van - míg a szomszédos Ausztriában például 151.

 

Címkék: