Ezeket lopják leginkább a strandokon

MTI2012. június 21. 16:34

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) arra hívja fel a strandolók figyelmét, hogy ne hagyják őrizetlenül értékeiket a strandon.

Oláh László, a BRFK Bűnmegelőzési Osztályának vezetője a Dagály strandon tartott sajtótájékoztatón elmondta, a rendőrség fontosnak tartja, hogy biztonságosak legyenek a fürdők és környékük, ezért hosszú évek óta szorosan együttműködnek a fürdőket üzemeltető BVK-val.

Az eddigi négy bejelentés a Dagályról őrizetlenül hagyott értékek eltűnésével volt kapcsolatos, ezért fontos hangsúlyozni, hogy érdemes a strandok saját megőrzőit igénybe venni.

Oláh László arra kérte a strandolókat, hogy ne vigyenek magukkal nagy értékű műszaki cikkeket, ékszereket; minden évben több bejelentés érkezik arról, hogy számítógépek, mobiltelefonok tűnnek el.

Fontos hangsúlyozni azt is, hogy az autóban sem szabad értékeket hagyni, mivel a megnövekedő autóforgalom miatt a feltörések száma is emelkedik - tette hozzá az osztályvezető. A rendőrség fokozott járőrözést tart a fürdők környékén, de csak akkor lehet hatékonyan megelőzni az ilyen bűneseteket, ha nem "trezorként" használják az autókat - fogalmazott.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Szűcs Panni, a BVK kommunikációs igazgatója megerősítette, hogy javult ugyan a bűnözési statisztika a fürdők környékén, de az embereken is múlik, hogy ne váljanak bűnelkövetés áldozataivá. Kiemelte még, hogy az illegális fürdőhelyekkel ellentétben a BVK összes strandján úszómesteri és orvosi ügyeletet is biztosítanak, így, ha bármilyen probléma adódna, gyorsan tudnak segíteni a bajbajutottakon.

 

Címkék:
dagály fürdő, dagály strand,