Vakáció: veszély leselkedik a gyermekekre

Pénzcentrum2012. június 20. 10:00

Sok veszély leselkedik a gyermekekre a vakáció ideje alatt, ezért érdemes néhány jó tanáccsal ellátni a szülőket és a diákokat is - hívta fel a figyelmet a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szünidőben a gyerekek gyakran maradnak szülői ellenőrzés nélkül, ezért fontos felhívni figyelmüket a lehetséges veszélyekre - mondta a szóvivő. Szabó Zita szerint az iskola rendőre program keretén belül már figyelmeztették a gyereket az előforduló esetekre, de fontos lenne az is, hogy a szülők is elbeszélgessenek a fiatalokkal.

Értéktárgyaikat, pénzüket tartsák biztonságos helyen, nem is érdemes nagyobb mennyiségű készpénzt a gyereknek adni - ez az egyik legfontosabb szülői tanács. Ha egyedül van az utcán, ne játszadozzon a mobiljával, mert felhívhatja magára a figyelmet. A lakáskulcsot ne hordja feltűnően a nyakában, strandon, táborba ne hagyja őrizetlenül értéktárgyait - sorolja Szabó Zita a további tanácsokat.

A szóvivő szerint nyaranta megnövekszik az eltűnés miatt körözött fiatalok száma, a kalandvággyal kezdődő csavargásnak gyakran bűncselekmény a vége.

Előfordul, hogy a fiatal otthon nem tudja megbeszélni a gondjait, ezért barátaihoz fordul, bandázik. Fontos, hogy a szülők jó kapcsolatot építsenek ki a gyerekkel, készítsenek például közösen programtervezetet. Az is fontos - tett hozzá Szabó Zita, hogy a szülők figyeljenek oda: a gyereknél mindig legyen irat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: