Biciklizz a vonaton: kedvezményes kerékpárjegyek a Balatonhoz is

Pénzcentrum2012. április 10. 19:36

A Magyar Kerékpárosklub a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal együttműködve szervezi a "Bringázz a Munkába!" (BAM) kampány idei első, tavaszi fordulóját, amely holnap, április 11-én veszi kezdetét és május 15-ig tart. A MÁV-START Zrt. a kampányhoz idén is kedvezményekkel és nyereményekkel csatlakozik - tájékoztatta lapunkat a közlekedési társaság.

A közlemény szerint a személyszállító vasúttársaság célja az akcióban való részvétellel, hogy a vasúti és a kerékpáros közlekedés összekapcsolásával olyan környezetbarát közlekedési lehetőségre hívja fel a figyelmet, amely a növekvő autósforgalommal járó, káros környezeti hatások csökkentéséhez hozzájárul.

Kilométergyűjtő akció

A BAM honlapján található közlekedési naplóban a bringások bejelölhetik, ha útjuk során vonattal is utaztak. Azok között, akik legalább hét alkalommal teszik ezt, bármely belföldi viszonylatra, két személy részére szóló 2. osztályú, kerékpárjegyet is tartalmazó, menettérti menetjegyet, valamint egy ajándékcsomagot sorsol ki a vasúttársaság.

A MÁV-START Zrt. a hosszú távú fejlesztési programjában kiemelten kezeli a kerékpárszállítást, célként kitűzve, hogy minden vonaton biztosított legyen a kényelmes, kiszámítható kerékpárszállítás, hiszen ezt a népszerű szolgáltatást egyre többen, évente több mint kétszázezren veszik igénybe. Vonattal és kerékpárral a legtöbben a Balaton partjára, a Tisza-tóhoz és a Fertő tóhoz utaznak, így az utasigényeknek megfelelve a vasúttársaság kedvezményes, 400 forintos kerékpárjegyet vezetett be. Ennek előnye, hogy márciustól december 31-ig az ország bármely területéről elindulva, a megtett távolságtól függetlenül, egységesen, 400 forintért vásárolható meg, ha az utas a három tó valamelyikéhez kirándul, akár hétvégén, akár hétköznap.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kerékpáros túrajegy birtokában egy napon belül korlátlan számban fel és le lehet szállni a biciklivel az érintett vasútvonalon a vonatokra. Az utasnak természetesen a megfelelő menetjeggyel rendelkeznie kell. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy például Nyíregyházáról a Balatonhoz utazva, a menetjegy mellé a kerékpáros túrajegyet megvásárolva nemcsak a tóhoz lehet eljutni és a biciklit elszállítani, hanem ugyanezen a napon a balatoni állomások, megállóhelyek között utazva már nem kell újabb kerékpárjegyet váltani, csupán az adott útra érvényes menetjeggyel kell rendelkezni.

Címkék: