Szociális táborokba küldi a kormány a legszegényebb gyerekeket

Pénzcentrum2012. április 3. 16:07

Az Erzsébet-program második pályázata keretében gyermekek számára szerveznek nyaralást az Erzsébet Táborokba - jelentette be Soltész Miklós szociális államtitkár keddi sajtótájékoztatóján.

Januárban a kormány üdültetési és táboroztatási programot indított a Nemzeti Üdülési Alapítvány segítségével. Első körben üdülésre szociálisan rászoruló családok, időskorűak, fogyatékossággal élők és a szociális- és gyermekvédelmi intézmények munkatársai pályázhattak. A rendelkezésre álló 2 milliárd forintból 75 ezer olyan ember pihenhet állami üdülőkben, akik egyébként nem jutnának hozzá ilyen szolgáltatásokhoz.

Az Erzsébet-program második elemeként nyári táboroztatásra ír ki pályázatokat az alapítvány - jelentette be Soltész Miklós. Először a gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátásban, nevelőszülőknél élő gyermekek, valamint általános iskolák tanulói számára hirdetnek nyári táborozási lehetőséget. A becslések szerint 20-40 ezer gyermek - június 18 és augusztus 25 között, 10 héten keresztül - elsősorban a Balaton és a Velencei-tó partján található állami tulajdonú táborokban nyaralhat egy hetet, szociális helyzettől függő önrész vállalása mellett. A pályázati keret 1 milliárd forint.

Nemsokára határon túli magyar fiatalok számára is nyílik lehetőség az Erzsébet Táborokban való részvételre, valamint tematikus és sporttáborok szervezését is tervezik.

Címkék: