Már most indul a szezon a Balatonnál

Pénzcentrum2012. március 14. 10:15

A balatoni vendéglátók szerint az első idei négynapos hosszú hétvégén sikeresen rajtolhat a balatoni előszezon. Elindulnak a sétahajók és több négycsillagos szállodában is telt ház lesz - írja a Napi Gazdaság.

Az idei szezonban a tavalyinál is kevesebb vendéglős és büfés várja a tóhoz érkezőket, hiszen az elmúlt időszakban szinte minden településen tucatszám húzták le a rolót. Balatonfenyvesen, Fonyódon és Balatonbogláron várhatóan a létesítmények 15-20 százaléka marad zárva, de nem sokkal jobb a helyzet Siófok környékén és az északi parton sem. Ráadásul a "túlélők" egy része várhatóan csak áremeléssel képes talpon maradni, ami azt jelentené, hogy az árak az észak-adriai szinthez zárkóznak fel.

Bár a többi tavaszi hosszú hétvégére is érkeztek már foglalások, egyre többen egyre később, az időjárás-előrejelzést megvárva döntenek az utazásról. A gyenge forint ellenére a múlt évhez hasonlóan kevés a külföldi vendég, s e tekintetben a kilátások sem túl biztatóak. Kivételként a kerékpáros turisták említhetők, az ő számuk − a hazaiaké és külföldieké is − évről évre folyamatosan nő. Ehhez igazodva egyre több szállodában erősen koncentrálnak az ágazatra.

Nagy Hajnalka, az utazásszervezéssel foglalkozó Magyar Tenger Kft. értékesítési vezetője szerint az időjárás-előrejelzésnek köszönhetően az első idei hosszú hétvégén húsz százalékkal több vendégük lesz, mint az elmúlt év azonos időszakában.

Címkék: