Itt a legújabb magyar világsiker

Pénzcentrum2012. február 21. 08:24

Hatalmas sikert ért el a budapesti A38 kulturális központ és szórakozóhely: a neves Lonely Planet útikönyvkiadó közönségszavazásán elnyerte a világ legjobb bárja címet. A szavazás éjfélkor zárult, harmadik helyre szintén egy budapesti hely, a Szimpla Kert került.

Novemberben indult és február 21-ig tartott az egyik rangos útikönyvkiadó, a Lonely Planet közönségszavazása 100 great bars of the world címmel. A világversenyben számos klub és bár vett részt.

A ma 0 órakor zárult versenyben az A38 budapesti kulturális központ és szórakozóhely 13 300 szavazattal győzött a rotterdami De Witte Aap (9718 szavazat) előtt. A harmadik helyen a szintén budapesti Szimpla Kert végzett, 4480 szavazattal.


A Lonely Planet 1973-ban indult, amikor a brit születésű, Ausztráliában élő Tony Wheeler megírta első útikönyvét. Az elsősorban hátizsákos turistáknak szánt bédekker-sorozatban alapos, átfogó, bennfentes és naprakész információk szerepelnek, a kiadványt könnyű kezelni. Mint a közleményben szerepel, a kiadóvállalat a 2000-es évek elejére a legnagyobb útikönyvkiadóvá nőtt, és 2011-ben a BBC kizárólagos tulajdonába került.

Jön a Torkos Csütörtök: luxuséttermek féláron - KATTINTS!

A 100 great bars of the world című versenyt évek óta megrendezi a Lonely Planet. A mostani vetélkedésbe húsz ország összesen száz bárját, klubját, kocsmáját válogatták be a szerkesztők.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az újbudai Duna-parton horgonyzó A38-ot egy egykori ukrán uszály teljes átalakításával hozták létre. 2003. április 30-án avatták fel, azóta Budapest egyik kedvelt és nemzetközileg is ismert szórakozóhelyévé vált: zenei koncertek és fesztiválok helyszíne, bárral és étteremmel rendelkezik, 2010 óta önálló kiállítóteret is működtet.

Címkék: