Mikor jön az újabb havazás?

Pénzcentrum2012. február 6. 17:12

Már csak az ország keleti részein okoz fennakadást a hideg és a hó, a regionális és a távolsági vonatok átlagosan 30 perccel hosszabb menetidővel közlekednek.

Budapesten minden fővárosi pályaudvar indít és fogad vonatokat, nagyobb fennakadást nem okoz a havazás, de - jellemzően - a távolsági vonatok átlagosan 20-30 perccel hosszabb menetidővel közlekednek.

A közlemény szerint a vasárnapra jelzett további rendkívüli hideg, havazás és várható hófúvások miatt a MÁV Zrt. rendkívüli készültséget tart fenn a teljes hálózatán. A vasúttársaság dolgozói folyamatosan tisztítják a váltókat, az elektromos váltófűtő berendezések is üzemelnek annak érdekében, hogy a rendkívüli időjárás alatt is kiszámítható legyen a vasúti közlekedés.
A Mávinform arra hívja fel az utazni szándékozók figyelmét, hogy indulás előtt tájékozódjanak a közlekedő vonatokról és az esetleges késésekről.

Nem volt elzárt település

Hófúvás miatt továbbra is járhatatlan a Gesztely-Újharangod, az Abaújkér-Aranyospuszta, a Pere-Abaújszántó, illetve a Vilmány és Fony közötti útszakasz, elzárt település azonban nincs Borsod-Abaúj-Zemplénben - közölte a Magyar Közút Zrt.

A tájékoztatás szerint a legtöbb út újra járható a megyében; a korábban csak egy nyomon, vagy igen nehezen járható utakon vasárnap estére már két nyomon lehetett közlekedni, ami több mint húsz útszakaszt jelent.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A megyei igazgatóság arról is beszámolt, hogy gyenge vagy közepes erősségű északi, északkeleti szél fúj a térségben, mínusz 9, mínusz 13 Celsius-fok közötti hőmérsékleteket mértek. A friss hóréteg 3-10 centiméteres, az út melletti hóréteg 4-14 centiméternyi. A látási viszonyok jók, azokon a területeken viszont közepesnek mondható, ahol épp esik a hó. A főutak havasak, hókásásak, a mellékutak havasak.

 Mi várható?

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. az éjszakai műszakban 98 munkagéppel és 429 hómunkással takarította Budapest útjait és köztereit; az utak járhatóak, a BKV járatai hajnalban rendben elindultak - tájékoztatta a társaság hétfőn kora reggel az MTI-t.

A közlemény szerint éjszaka erős fagy volt, fővárosban mínusz 20 Celsius-fokot is mértek az FKF munkatársai. Emiatt a szóró járművek éjjel egy óra körül visszatértek a fő- és közösségi-közlekedési útvonalakra, hogy a lefagyásokat megszüntessék. A járdák, a lépcsők és a gyalogátkelőhelyek síkosságmentesítését 429 hómunkás végezte el.

Címkék:
gyalogátkelőhely,