Műszaki hiba miatt nem jár a 3-as metró

Pénzcentrum2012. január 19. 17:39

Ma késő délután 17 órától mintegy 3 órán keresztül pótlobuszok szállították az utasokat a 3-as metró egy szakaszán, mivel ismét füstöt észleltek egy szerelvényben a Határ úti állomásnál. A hibát este fél 8 körülre kijavították; ismét a megszokott rend szerint közlekednek a szerelvények.

Friss! Újra teljes vonalán jár a 3-as metró
Újra teljes vonalán jár a 3-as metró - közölte a BKV fődiszpécsere csütörtök este az MTI-vel. Egy ideig pótlóbuszok szállították az utasokat a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest végállomás között, mert a Határ útnál füstöt észleltek egy szerelvényben.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban azt közölte: az elsődleges vizsgálatok végeztével megállapították, hogy sem izzás, sem tűz nincs a metróalagútban. A füstöt feltehetőleg egy szerelvényről leszakadt áramszedő okozhatta - tette hozzá.


Korábban:
A Pénzcentrum.hu-t a BKV Zrt. fődiszpécsere késő délután úgy tájékoztatta, hogy az utasokat 16.55 től pótlóbuszok szállítják a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest állomások között. A fődiszpécser a műszaki hibáról ugyanakkor részleteket nem tudott elárulni. Megkeresésünkre viszont hozzátette, hogy a hiba elhárításán már dolgoznak. Azt azonban a fődiszpécser egyelőre nem tudta megmondani, mikor áll vissza a megszokott közlekedési rend.

Mint ismeretes január 10-én "kigyulladt" egy szerelvény szintén a 3-as metró vonalán. Akkor a Corvin negyed felől a Nagyvárad térre beérkező metrószerelvény áramszedője hozzáért valamihez, s az elektromos ív miatt füstölni kezdett.

 

Címkék: