Kitolnák a szezont a Balatonnál: ősszel is vár a magyar tenger

Pénzcentrum2011. szeptember 1. 15:39

A három Balaton-parti megye - Somogy, Veszprém, Zala - kereskedelmi és iparkamarái szervezésében immár negyedik alkalommal rendezik meg a Kamarai Családi Vasárnap elnevezésű akciót.

Az akció keretében a kamarai védnöki táblával rendelkező vendéglátóhelyek 2011. szeptember 18-án 30-40-50% kedvezményt adnak a helyben fogyasztott ételek árából.

Az alábbi településeken ismét a balatoni gasztronómiáé a főszerep: Alsóörs, Balatonakali, Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonkenese, Szigliget, Örvényes, Alsópáhok, Balatongyörök, Gyenesdiás, Keszthely, Vonyarcvashegy, Balatonfenyves, Balatonlelle, Balatonszentgyörgy, Marcali, Siófok.

A Balaton régió szeptemberben és októberben kiemelt gasztronómiai rendezvényei: Badacsonyi Szüret, Tojásfesztivál, Süllőfesztivál.

Jól jár, aki most utazik

Általánosságban elmondható ugyanis, hogy a 20-a utáni utószezon árai a nyári csúcshoz képest 20-35 százalékkal is olcsóbbak lehetnek, a szállodák nyár végi kedvezményekkel csábítják az utazni vágyókat, akiknek a következő napokban bizonyosan nem kell a hotelszobában dideregniük.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A szállodák ajánlataiban például 2=3 éjszaka, ingyenes vagy kedvezményes fürdőbelépők, wellness-szolgáltatások, kezelések, borkóstolás, sőt, akár nyugdíjaskedvezmények is szerepelnek. 

 

Címkék: