Kiskapu: mégis lehet készpénzzel fizetni a Szigeten

Pénzcentrum2011. augusztus 13. 07:50

Bár idén elvileg csak és kizárólag elektronikus kártyával lehetne fizetni a 2011-es Sziget Fesztiválon, ennek ellenére a Pénzcentrum.hu mégis talált kiskaput a rendszerben, ahol mégiscsak elfogadják a készpénzt.

A Sziget Kft. rendezvényein idén már nem lehet készpénzzel fizetni, csak elektronikus kártyával. A rutinos fesztiválozó azonban tudja merre érdemes keresgélni, ha valaki ragaszkodik a készpénzes megoldáshoz.

 


Aki régóta rendszeres résztvevője a fesztiválnak tudja, hogy a rendezvény ideje alatt is üzemel a csónakház vendéglátó egysége, vagyis a Domino Honvéd Kajak-Kenu Szakosztályának épületében üzemelő sportvendéglő. Nos mindamellett, hogy a csónakházban jóval kedvezőbb áron vásárolhatunk, a kártyás megoldás mellett még készpénzzel is fizethetünk. Erről a büfé pultján kiragasztott felirat is tanúskodik.

Természetesen fontos megjegyezni, hogy a fesztivál szervezői felhívják a közönség figyelmét, hogy az épületen belül üzemelő vendéglátóegység nem a Sziget Fesztivál szabályai szerint működik, ezért sem a működéséért, sem az itt található egyéb termékekért a Sziget Kft. semmilyen felelőséget nem vállal. Ennek ellenére az épületen belül is tudunk a fesztiválkártyával is fizetni, ha ragaszkodunk a készpénzkímélő fizetési eszközhöz.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Véleményünk szerint mindenképp üdvözölendő a fesztivál új fizetési rendszere. Mindamellett, hogy a szolgáltatás hozzájárul a fesztiválozók pénzügyi kultúrájának fejlődéséhez - amire valljuk be nagy szükségünk van - a vásárlási pontokon elhelyezett olvasók segítségével a vásárlási tranzakció két másodperc alatt végbemegy, így lényegesen csökken a sorban állás is. A kártyák további előnye, hogy ha a bulizó fiatal elveszíti, jobban jár, mintha a bukszáját hagyta volna el. Ezekre az utalványkártyákra ugyanis elég annyi pénzt feltölteni, amennyit az eseményen el szeretne költeni, így ha illetéktelen kezekbe kerül a kártya, nem férnek hozzá a bankszámlájához, másrészt az elveszített kártyákat le is lehet tiltani.

 

 

Címkék: