Tízezreket spórolhatsz, ha most utazol Horvátországba

Pénzcentrum/MTI2011. július 26. 17:32

Nagyon sokan szeretik a horvát tengerpartot, hiszen közel van és megfizethető. A legtöbben autóval utaznak az Adriára, azonban érdemes lehet az üzemanyaggal ügyesen kalkulálni, Magyarország bármely részéről is indulunk útnak, hiszen Horvátországban a magyarországi árakhoz képest 30-40 forinttal olcsóbban lehet tankolni.

A korábbiaknál nagyobb mértékben drágultak az üzemanyagok kedden Horvátországban, ahol a magyarországi árakhoz képest így is 30-40 forinttal olcsóbban lehet tankolni.

A legnagyobb hálózattal rendelkező INA honlapján olvasható árlista szerint az Eurosuper BS 95 Class benzin ára az eddigi 9,66-ról 9,94 kunára (1 kuna 36 forint), vagyis 358 forintra emelkedett. Az Eurodizel BS Class gázolajért az eddigi 8,97 helyett 9,23 kunát (332 forintot) kell fizetni.

Hazánkban a MOL Szerdán (2011. július 27-én) nulla órától 3 forinttal emeli a benzin és 4 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi listaárát. Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű (3 Ft-os benzinár és 4 forintos gázolajár) emeléssel szembesülhetnek majd szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 386-387 forintos literenkénti áron, míg a gázolajat 374-375 forintos literenkénti áron tankolhatják majd az autósok.

A 30-40 forintos eltérések miatt tehát érdemes lehet az autósoknak ügyesen gazdálkodni az üzemanyaggal, hiszen rengeteget spórolhatnak, ha a tankolást Horvátországban intézik. Jó tanácsként elmondható tehát, hogy odafele várjuk meg míg átlépjük a határt, visszafele pedig tankoljuk tele az autót mielőtt belépnénk Magyarországra.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Természetesen a határ közelében lakók számára is mindenképp megérheti, ha átruccannak tankolni Horvátországba. Korábbi hírek szerint azonban egyelőre nem lehet üzemanyag-turizmusról beszélni.

 

Címkék: