Visszaváltható pohár és kártyás fizetés Tokajban: 85 ezren a Hegyalján

Orosz Márton2011. július 19. 12:02

Rekordszámú hegyaljás járt az elmúlt hétvégén Tokajban és Rakamazon. A közel 200 fellépőre összesen 85 ezren voltak kíváncsiak.

A fesztiválon - amelynek területe ebben az évben három hektárral nőtt - mintegy másfélezren dolgoztak - szervezők, fellépők, stb. - a pótkempinget már kedden meg kellett nyitni a látogatók előtt.

A Zöld Fesztivál minősítéshez híven idén is a környezettudatosság jegyében zajlott a fesztivál. Az elmosható, visszaváltható poharaknak és söröskorsóknak köszönhetően a Hegy'en idén is jelentősen kevesebb hullaék keletkezett, mint a RE:pohár bevezetése előtt.

Idén a műsorfüzet előállítása is kevesebb környezeti terhelést okozott, mert a szervezők kevesebb műsorfüzetet készítettek, mint tavaly. A hiányzó műsorfüzeteket, idén a Hegyalja 2011 mobilalkalmazás pótolta: az alkalmazás virtuális műsorfüzetként működött a fesztiválozók okostelefonjain.

A tokaj-rakamazi fesztiválon újdonságként szerepelt a kártyás fizetés: a Pénzcentrum.hu helyszíni tapasztalatai szerint sok fesztiválozó élt az új lehetőséggel. Az érintésmentes kártyával fizetők 5 százalék kedvezményt kaptak vásárlásuk végösszegéből, a standok többségénél lehetett használni a plasztiklapot, amit a rendezvényen több helyen is fel lehetett tölteni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: