Irány a Balaton! Ezek a legjobb strandok - itt a lista

Pénzcentrum2011. július 8. 10:37

Itt a kánikula, elrendelték a hőségriadót a hétvégére. Sokan a Balaton felé veszik az irányt - a Pénzcentrum.hu pedig mutatja a magyar tenger legjobb strandjait.

Az országos tisztifőorvos III. fokú hőségriadót adott ki július 8. péntek 8.00 órától július 11. hétfő éjfélig. A hétvégi napokon a napi átlag hőmérséklet meghaladhatja a 27 fokot, ami fokozott óvatosságot követel minden állampolgártól saját és környezete egészsége érdekében.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint péntektől már az éjszakai hőmérséklet is határozottan emelkedik, délután pedig helyenként a 35 fokot is elérheti a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Ma a középhőmérséklet az északkeleti országrész kivételével 25, 26 fok körül várható. A hétvégén és hétfőn azonban már jellemzően 27 fok feletti középhőmérséklet mutathatnak a hőmérők. Főként az Alföldön és a dél-dunántúli régióban lehet 3 egymást követő napon 27 fok feletti középhőmérséklet. Az enyhülés kedden érkezhet meg Nyugat-Dunántúl felől.

 


Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal nyomatékosan kéri az ország lakosságát és a hazánkban tartózkodókat, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, illetve 11-15 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon. Védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával. Vegyék igénybe a hűtött helyiségeket.

Ezek a legjobb strandok a Balatonnál

Június közepén adták át a legjobb balatoni strandok minősítésére szolgáló Kék Hullám Zászlókat. Az elismerésben idén 29 balatoni strand részesült.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Így vigyázz értékeidre a strandon: hasznos tippek - KATTINTS!

A Kék Hullám Zászlókat azok a balatoni, Fertő tói, Velencei-tavi strandok és kikötők nyerhetik el, amelyek a legtisztább fürdővízzel és partszakasszal rendelkeznek, megfelelő infrastrukturális és higiéniai feltételeket biztosítanak, valamint kiemelten figyelnek a biztonságra és a gyermekekre is.

A tavalyi szakemberekkel és kritériumok szerint zsűrizték a nevező strandokat az idén is. A Balatonalmádi strandok (itt három strandról van szó) nem jelentkeztek az idén, mivel a településen jelentős károkat okozott a jég a partvédőműveknél, aminek a helyreállítása még folyamatban van vagyis a zsűrizéskor még nem tudták befejezni a rekonstrukciót illetve felújítást.

A minősítők a keszthelyi, füredi és alsőörsi strandoknál tapasztaltak jelentősebb fejlesztést. Keszthelyen például felújították a kabinokat, modernizálták az információs részleget. Balatonfüreden a gyermekek szórakoztatására játszóteret létesítettek. Alsóörsön a 3 év alattiaknak homokozót alakítottak ki, a nagyobbaknak új játszótér, "gyermekpagony" létesült, manuális játékokkal és trambulinnal.

 

Címkék: