Ezek a legjobb balatoni strandok 2011-ben

Orosz Márton2011. június 17. 11:32

Ma adják át a Kék Hullám Zászlókat Péntek délután adták át a legjobb balatoni strandok minősítésére szolgáló Kék Hullám Zászlókat. Az elismerésben idén 29 balatoni strand részesült - a Pénzcentrum.hu mutatja a díjazottakat.

A Kék Hullám Zászlókat azok a balatoni, Fertő tói, Velencei-tavi strandok és kikötők nyerhetik el, amelyek a legtisztább fürdővízzel és partszakasszal rendelkeznek, megfelelő infrastrukturális és higiéniai feltételeket biztosítanak, valamint kiemelten figyelnek a biztonságra és a gyermekekre is.

Az elismerést minden év júniusában, azaz a strandszezon kezdetén szokta átadni a Balatoni Szövetég és a vízügyeket felügyelő minisztérium. Idén nyáron a Vidékfejlesztési Minisztérium lett volna illetékes a díjátadásban, a Pénzcentrum.hu információi szerint azonban a minisztérium és a szakmai szervezet együttműködése idén sem jött össze, ezért a Balatoni Szövetség kormányzati támogatás nélkül díjazott.

Vannak, akik szándékosan kimaradtak

A tavalyi szakemberekkel és kritériumok szerint zsűrizték a nevező strandokat az idén is - tudta meg a Pénzcentrum.hu Lázár Jánostól, a Balatoni Szövetség titkárától. Balatonalmádi strandok (itt három strandról van szó) nem jelentkeztek az idén, mivel a településen jelentős károkat okozott a jég a partvédőműveknél, aminek a helyreállítása még folyamatban van vagyis a zsűrizéskor még nem tudták befejezni a rekonstrukciót illetve felújítást.

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


A minősítők a keszthelyi, füredi és alsőörsi strandoknál tapasztaltak jelentősebb fejlesztést. Keszthelyen például felújították a kabinokat, modernizálták az információs részleget. Balatonfüreden a gyermekek szórakoztatására játszóteret létesítettek. Alsóörsön a 3 év alattiaknak homokozót alakítottak ki, a nagyobbaknak új játszótér, "gyermekpagony" létesült, manuális játékokkal és trambulinnal.

A titkár szerint minden strandon tapasztaltak kisebb (a lehetőségekhez képest) fejlesztést, virágosítást, füvesítést.

ITT A LISTA: a legjobb strandok

Címkék: