Ingyen Wifivel csábítja az utasokat a Volán

Pénzcentrum2011. június 15. 15:32

Ezentúl ingyenesen internetezhetünk a Wifi felirattal ellátott Volán járműveken utazás közben. Tapasztalatok szerint a sávszélesség hírolvasásra, e-mailezésre, chatelésre az utazás nagy részében rendelkezésre áll.

A Kisalföld Volán 29, Wifi felirattal ellátott járművein ingyenesen internetezhetünk utazás közben - adta hírül a kisalfold.hu. 2010 augusztusától volt lehetőség először, kísérleti jelleggel a Budapestre, Pécsre valamint Szegedre közlekedő távolsági autóbuszjáratokon ingyenes, vezeték nélküli internetezésre. Mostantól azonban már az összes távolsági és a megyét elhagyó autóbuszon internetezhetnek térítésmentesen az utasok.

Az autóbuszokra telepített hálózati eszközök segítségével az utazás időtartama alatt van lehetőség minderre. Az interneteléréshez a kiragasztott matricákon lévő SSID-t kell ismerni és megadni az internetet használni kívánó berendezés számára.

A szolgáltatás sávszélessége függ a busz földrajzi helyzetétől, vagyis az internet olyan helyeken használható megfelelő sebességgel, ahol 3G-s kapcsolat áll rendelkezésre. Tapasztalatok szerint a sávszélesség hírolvasásra, emailezésre, chatelésre az utazás nagy részében rendelkezésre áll.

A Volán ugyanakkor felhívja az utasok figyelmét arra, hogy a szolgáltatás a társaságtól független. Ezért mindenkori meglétével és sebességével kapcsolatban a felelősséget nem vállalja.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: