Káosz Budapest közlekedésében: megújul a volt Moszkva tér

Pénzcentrum2011. június 8. 19:02

A Főmterv Zrt. készítheti el a Széll Kálmán tér megújításának a tanulmánytervét. A hárommilliárdos projekt a tervek szerint jövőre valósul meg, tudta meg a Napi Gazdaság Hutiray Gyula városfejlesztési ügyekért felelős főpolgármester-helyettestől.

A múlt héten zárult le a Széll Kálmán tér tervezésére kiírt közbeszerzési ötletpályázat. A pályázatra három jelentkező volt, melyből a Főmterv került ki győztesen, így ők készíthetik el az egykori Moszkva tér átalakítására a tanulmányt.

A hárommilliárd forintos, állam által támogatott projektben a beépítés mértéke nem haladhatja meg a jelenlegi szintet, s Hutiray abban is bízik, hogy a kerületi szabályozási terveket sem kell módosítani. Hutiray a lapnak hozzátette, hogy a teret körbevevő épületek mind magántulajdonban vannak, és fejleszthetőek, de a tulajdonosok nagy része eddig valószínűleg a közpénzből történő megújításra várt. Nekik csalódást fog okozni, hogy nem egy nagy léptékű üzleti fejlesztésre kerül sor, hanem csak a tér közepét, elsősorban a közlekedési kapcsolatokat rendezik.

Várhatóan szeptemberben döntés születhet a tanulmánytervről, az engedélyezési terv jövő év elejére készülhet el, és a programot még 2012-ben meg is valósítják.

Címkék: