A lengyel pilótán múlik a Forma-1 Magyar Nagydíj sikere

Pénzcentrum2011. május 12. 10:02

Több tényezőtől is függ az idei Forma−1 Magyar Nagydíj sikere: Robert Kubica egészségi állapotától, a német gazdaság alakulásától és persze az időjárástól is - írja a Napi Gazdaság.

A lapnak Gyulay Zsolt, a Hungaroring Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: bár tavaly ilyenkor jobban álltak a jegyek értékesítésével, reméli, hogy a későbbiekben "belehúznak" az érdeklődők.

A társaság szeretné megismételni a tavalyi eredményeket, amikor három nap alatt mintegy 200 ezer vendég látogatott ki a mogyoródi pályára. Azt viszont nehéz megmondani, hogy pontosan miként alakulhat a nézőszám, hisz az az időjárás mellett még nagyon sok mindentől függ. Ha például visszatérhetne a nemrég balesetet szenvedett Robert Kubica, akkor biztos újra legalább húszezer lengyel jönne a futamra.

A jegyértékesítésében fontos szerepe lehet a világbajnokság állásának, a német pilótáknak, és a nyugat-európai gazdasági helyzetnek is, ugyanis a magyar futamra a legtöbb jegyet külföldön értékesítik. A korábbi évekhez hasonlóan idén is sok nézőre számítanak Németországból, Ausztriából − de például a Renault-pilóta Vitalij Petrov miatt − Oroszországból is többen érkezhetnek.

Címkék: