Elképesztő adat: ennyien parkolnak hamis rokkantkártyával

Magyar Hírlap2011. május 9. 09:02

Elképesztő számok láttak napvilágot a rendőrség legutóbbi akciója során: egy hét alatt 67 autótulajdonosról derült ki, hogy jogtalanul használja a rokkantsági kedvezményt - írja a Magyar Hírlap.

Razziát tartott a rendőrség a főváros számos kerületében: azt ellenőrizték, hogy a mozgáskorlátozott parkolási igazolvánnyal parkoló gépjárművek tulajdonosai jogosultak-e a kedvezmény igénybevételére. Az ellenőrzés felháborító eredménnyel zárult: "Egy hét alatt hatvanhét autótulajdonosról derült ki, hogy jogosulatlanul vette igénybe a rokkantsági parkolási kedvezményt, közülük többen tízmillió feletti értékű autók tulajdonosai." - mondta Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese.

"Általában nem átlagos, inkább luxusautók tulajdonosai használnak jogosulatlanul rokkantigazolványokat a parkolási díjak megfizetésének elkerülésére. Az akciót mindaddig folytatjuk, amíg lehetőség szerint teljesen visszaszorítjuk a visszaéléseket." - mondta a bűnügyi helyettes.

"Azok, akik hozzátartozóik igazolványát használták, vagy egyéb módon jutottak hozzá a mozgáskorlátozott igazolványokhoz, közokirat-hamisítást követtek el, aminek büntetési tétele három évig is terjedhet. Az eddig felderített hatvanhét esetben az ügyészség emel majd vádat, és minden olyan esetben, amikor nem a hozzátartozók igazolványait használták, azt is ki kell deríteni, hogy milyen módon és kiknek a közbenjárásával jutottak az igazolványokhoz" - mondta Fülöp Valter.

 

Címkék: