Még nem késő csomagolni: utazz el a hosszúhétvégén!

Pénzcentrum2011. április 21. 18:02

Egy nappal a húsvéti hosszúhétvége előtt sem késő elgondolkoznunk egy kis tavaszi kiruccanáson: a meteorológusok jó időt jósolnak, izgalmas úticélokat pedig külföldön és belföldön egyaránt találunk.

22-23 fokos nappali csúcshőmérsékletre számíthatunk a húsvéti hosszúhétvégén: akár még az utolsó pillanatban is érdemes elgondolkoznunk azon, hogy kihasználjuk a jó időt, és elutazzunk valahová, akár több napra is.

Ahogy az már lenni szokott, a magyar szállodák különleges, az ünnepre kihegyezett programmal, tematikus napokkal várják - leginkább- a családokat. Több hotel a húsvéti locsolkodási szokásokat, tojásfestést, nyuszi-simogatást, borkóstolót is betette a programjába, máshol locsolóbált tartanak. A Pénzcentrum.hu információi szerint a szállodákban ilyenkor nincs akkora zsúfoltság, mint például március 15-én volt: a húsvét sokkal inkább családi ünnep, a rokonság egymást látogatja meg. Ezért gyakorlatilag mindegyik általunk megkérdezett szállodánál találni még szabad szobákat.

Magyarországon háromcsillagos szállodákban, büféreggelivel, szauna-és wellness-használattal már 20 ezer forinttól találhatunk szállást 3 éjszakára. Négycsillagos hotelben, félpanzióval, wellness-használattal, borkóstolással, húsvéti programokkal már 50 ezer forint alatt is találunk szobát (fejenként, 3 éjszakára).

Itt a tavasz, utazz külföldre!

A hosszúhétvége kiváló alkalom lehet arra is, hogy hátrahagyva az ünnepi készülődést stresszes napjait tegyünk egy néhány napos külföldi kirándulást. Ezt pedig akár az utolsó pillanatban is eldönthetjük.

A tavaszi időszakban a legtöbb külföldre utazó péntektől hétfőig tervezi a Magyarországon kívüli pihenését, egy-egy nappal megtoldva a hétvégét - mondta a Pénzcentrum.hu-nak Peter Voets, az easyJet kelet-európai marketing igazgatója. Húsvét idejére is főként ebben a négy naposra nyújtott hosszú hétvégében gondolkodnak az utazni vágyók.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A légitársaság legnépszerűbb úticéljainak az ünnepi időszakban Genf és London számít. Mindkét városban a megannyi szabadtéri program, a sok park és az ezek nyújtotta tavaszi piknik jelent nagy vonzerőt a nevezetességek, látványosságok megtekintése mellett.

Akik közelebbi utazásra vágynak, leruccanhatnak például Horvátországba: habár a tenger hőmérséklete jelenleg még csak 13-15 fokos, az időjárás kirándulásra, városlátogatásokra kitűnő. Ráadásul - mivel még jóval a szezon előtt vagyunk- szállást is olcsón találhatunk. 

 

Címkék: