Interjú a Wallis Motor Pest flotta értékesítési programjáról (x)

Pénzcentrum2011. március 23. 13:40

A Wallis Motor Pest flotta értékesítési programjáról Kele Andrással, a Wallis BMW üzletág kereskedelmi és marketing igazgatójával beszélgettünk.

Pénzcentrum.hu: Egyre nagyobb a konkurenciaharc a gépjármű-kereskedelem prémium szegmensében. Mik azok a tényezők amik az önök márkakereskedése mellett szólnak?


Kele András

Kele András: A magyarországi Wallis cégcsoport oszlopos tagja, a Váci úti Wallis Motor Pest Kft. a legrégebbi hivatalos BMW márkakereskedés a piacon. Immár 1994 óta szolgálja ki a prémium ügyfeleket. Az elmúlt 16 év során a Wallis név szinte egybeforrt a bajor márkanévvel. A kereskedésünk máig messze piacvezető a BMW értékesítési hálózatában.

Cégünk legnagyobb előnye a szakmai hozzáértés. Nagy büszkeséggel mondhatom, hogy a márkakereskedés bástyáját alkotó kollégák szinte a kezdetek óta velünk dolgoznak és ez a kimagasló szakmai tapasztalat mind az értékesítés, mind a szerviz területén hatalmas előnyt jelent a versenytársakkal szemben.

A kollégák képzésén kívül nagy hangsúlyt fektetünk a szolgáltatások minőségének folyamatos növelésére és az ügyfélkörnyezet modernizálására is, hogy méltó módon mutathassuk be a BMW legújabb modelljeit.

 


A fentiek mellett szintén a márkakereskedésünk mellett szól a széles termékkínálat. Az új BMW értékesítés mellett a Wallis Motor Pest szintén piacvezető forgalmazója a MINI és a BMW motorkerékpár márkáknak. Minden divízióhoz teljes körű szerviz és alkatrész szolgáltatást biztosítunk, sőt lifestyle ruházat és egyéb kiegészítők is színesíti a palettát. 2010 októberétől egy új márka, az ISUZU is csatlakozik a kínálatunkhoz, így a praktikus és legendásan elnyűhetetlen pickup-ok rajongóit is szeretettel várjuk a jövőben.

Pénzcentrum.hu:Biztosítanak olyan előnyöket, amelyet a flotta ügyfelek élvezhetnek?

Kele András: A Wallis Motor Pest az egyetlen BMW márkakereskedés a hálózatban, amely külön flotta értékesítési részleget tart fent. Filozófiánk, hogy a vállalati értékesítés egy külön szakma, így speciálisan képzett kollégánk kizárólag a vállalati ügyfelek és flotta partnereink rendelkezésére áll, a megszokotthoz képest sokkal rugalmasabb szolgáltatásokkal. Igény esetén akár külső helyszínen is bemutatja a kiválasztott modellt és tesztvezetési lehetőséget biztosít.

A márkakereskedés exkluzív rendezvényein látja vendégül a kiemelt flotta partnereit, akikkel folyamatos kapcsolatot tart, hogy minden új igényt, elképzelést a lehető leggyorsabban és legprofesszionálisabb formában elégíthessen ki. Az elmúlt évek során többek között olyan kiemelkedő cégek választottak minket autós partnernek, mint a Deloitte Zrt., a Lilly Hungária Kft. vagy például a Coca-Cola HBC Magyarország Kft.

Pénzcentrum.hu: Melyek azok a BMW modellek, újdonságok, amiket előszeretettel ajánl a vállalati partnereinek?

Kele András: Büszkén mondhatom, hogy a BMW jelenlegi palettája talán a legerősebb a bajor márka történetében. Az EfficientDynamics filozófia alapján a BMW minden kategóriában - a konkurens modellekkel összevetve is - a legerősebb motorokat, legmeggyőzőbb menettulajdonságokkal kínálja, ráadásul mindezt a legtakarékosabb üzemanyag fogyasztással párosítva.

Az autók dizájnja letisztult, az eddigi markánsabb vonalak helyett az új modelleknél már a lágyabb, szelídebb formák dominálnak. A BMW-re mindig is jellemző innovatív megoldásokat ezúttal is megcsodálhatjuk az új konstrukciókban, mint például a Parkolóasszisztens, az Oldalnézeti kamera vagy az Integrált aktív kormányzás

A vállalati ügyfelek számára jelenleg a legideálisabb választás az új 320d Efficient Dynamics Edition változata, amely még a széria 320d alacsony fogyasztásánál is kedvezőbb értékeket biztosít 163 LE-s teljesítmény mellett 4,1 literes átlagfogyasztásával.

 


A magasabb kategóriákban az 520d lehet a legracionálisabb választás, hisz a BMW legújabb technikai megoldásait tartalmazó, gyönyörű modell a 4 hengeres, 2 literes motorhoz páratlan, 184 lóerős teljesítményt társított, ami minden helyzetben elegendő tartalékot biztosít a vezető számára. És még különlegesebb az élmény, ha a kategóriában egyedülálló nyolcfokozatú automata váltóval választjuk.

 


A magasabb építésű, SAV kategória kedvelőinek nem kérdés, hogy a tavalyi év végén debütált vadonatúj X3 a legideálisabb választás. Az új modell méretei jelentősen növekedtek az elődhöz képest - hossza például több, mint 80 mm-rel -, miközben tömegét sikerült alacsonyabb szinten tartani.

 


Ez azt eredményezte, hogy miközben még tágasabb utasterével, 550 literes csomagterével kényelmes utazást biztosít akár 5 fő részére is, már a belépőmodell 2 literes, 184 LE-s motorja is a BMW-kre jellemző páratlan vezetési élményt nyújtja a kategóriában legalacsonyabb, 5,6 literes átlagfogyasztás és 149 g/km-es CO2 kibocsátás mellett. 

 

Címkék:
wallis, legújabb bmw, bmw x5, coca cola hbc, coca-cola hbc magyarország kft,