Repednek a magyar luxusalagutak: lezárás az M6-oson

Pénzcentrum/MTI2011. február 11. 11:15

A főváros irányából lezárták az M6/M60 autópálya alagútláncát, miután az autópályát üzemeltető cég felszíni repedéseket észlelt a "C" jelű alagút bevezető északi szakaszán.

A Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt. péntek délelőtt arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a repedéseket csütörtökön a kora esti órákban észlelték, az alagút falán a meglazult részeket eltávolítják.

Kapás Szabolcs kommunikációs vezető az MTI-nek elmondta: az előzetes vizsgálatok szerint a repedések helyi jellegűek, kizárólag a Szekszárd és Pécs között található C alagút bevezető szakaszát érintik. A szakértői vizsgálatok lezárását követően a kivitelezők az elkövetkezendő napokban elvégzik a garanciális javítást.

A forgalomkorlátozás néhány órán belül megszűnhet.


JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


A Szekszárd-Pécs közötti 81 kilométeres szakaszon találhatók Magyarország első gyorsforgalmi közúti alagútjai. Bátaszék és Véménd között összesen négy átjáró épült, amelyek közül a leghosszabb 1331 méteres. Ezen kívül van még egy 865 méter, illetve két rövidebb: egy 418, illetve egy 399 méter hosszúságú. Korábban sok bírálat érte a beruházást, mert a szakemberek egy része elhibázottnak tartotta, hogy a dombos, löszös terepen alagutakat fúrjanak. Emlékezetes: az alagutak jelentősen megnövelték az autópályaépítés költségét. Az autópályaszakasz 81 kilométer hosszú, 266 milliárd forintba került.

Címkék: