Eladó a magyar álomkastély

MTI2011. január 27. 19:02

Eredményes volt a felszámolás alatt lévő hőgyészi Gróf Apponyi Kastélyszálló értékesítésére kiírt második pályázat, az egyetlen ajánlattevő 800 millió forintnál többet ajánlott az ingatlanért - közölte a pályázat csütörtöki eredményhirdetése után a felszámolóbiztos.

Az öt és fél hektáros parkban álló 6469 négyzetméteres ingatlant 1,6 milliárd forintos irányáron hirdették meg, a nyertes cég az irányár ötven százalékánál nagyobb összeget ajánlott - mondta Barát Józsefné, aki sem a pontos összeget, sem a cég nevét nem közölte.

Az első kiírásban az irányár 1,8 milliárd forint volt. Az MTI információja szerint a kastélyszállót egy fővárosi ingatlanhasznosító társaság vásárolja meg. A felszámolóbiztos hozzátette: a nyertes cég a pályázati kiírással egyezően vállalta, hogy turisztikai céllal hasznosítja a létesítményt.

 


Barát Józsefné tájékoztatása szerint a Hermelin Termál Kastélyszálló Zrt.-vel szemben a nyilvántartott hitelezői igény mintegy 1,25 milliárd forint, ebben azonban vitatott követelések is vannak. Utalt arra: jelenleg kérdéses, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egy összegben visszakéri-e a kastélyszálló indulásakor nyújtott állami támogatást, vagy méltányolja azt, hogy a felszámolás alatt lévő cég a vállaltakat nagyobb részt teljesítette, és az ingatlan továbbra is turisztikai jelleggel működik tovább.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Hermelin Termál Kastélyszálló Zrt.-vel szemben 2010. augusztus 23-án indult felszámolási eljárás. A négycsillagos, 31 szobás kastélyszálló, amely 2001-ben a Széchenyi-terv 200 millió forintos támogatásával nyitotta meg kapuit, 2010. augusztus óta nem fogad vendégeket. A Napi Gazdaság korábbi információja szerint a zrt. tartozásállománya már 2010-re elérte a 800 millió forintot.

 

Címkék:
felszámolóbiztos,