Csak három év múlva folytatódik a 4-es metró építése

Magyar Hírlap2011. január 26. 08:32

Csak 2014 után épülhet a 4-es metró második üteme - mondta a Magyar Hírlapnak Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója. Addig eldöntik, hogy a vonal melyik végén folytatódjon az építkezés.

Vitézy Dávid szerint három év van arra, hogy meghozzák a megfelelő szakmai döntést arról, hogy a Bosnyák tér vagy a nyugati városkapu felé induljon-e tovább a metró építése. A vezérigazgató elmondta: a második szakasz építését azért nem lehet folytatni, mert az első szakasz kapcsán annyi gond lengi körül a projektet, hogy jelenleg reménytelen a második ütembe belevágni.

A tervek szerint addig is az 1-es és 3-as villamosvonalak fejlesztését viszik végig, a járatok felújítására 90 százalékos uniós támogatást remélnek. az 1-es villamos nemcsak átmegy majd a Lágymányosi hídon, hanem eljut a Fehérvári úti villamosvonalakig és a kelenföldi lakótelepig.

A jegyrendszer átalakításával kapcsolatban Vitézy úgy nyilatkozott: át kell térni az időalapú jegyekre, a metrókon pedig kapukra van szükség. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal már megkezdődtek a tárgyalások arról, hogy egységesítsék a rendszert, regionális tarifaközösség alakuljon.

 

Címkék: