105 éves a világ legidősebb autóvezetője - képpel

Pénzcentrum2011. január 4. 16:58

A déli féltekéről érkező hírek szerint a 105 éves új-zélandi Ellen Noy lett a világ legidősebb autóvezetője, miután az eddigi rekorder - a 108 éves skót Sheila Thomas - távozott az élők sorából.

A helyi lapok rövid kutakodást követően kiderítették, hogy a matróna nem csupán a négymilliós nemzet, hanem az egész világ legidősebb autóvezetője.

Ellen Noy - aki egyben a déli sziget északi részén található Kaiapoi település legidősebb lakója is - egy 1993-as gyártású Toyota Starlet kisautó boldog tulajdonosa.

 


Bár elmondása szerint rengeteg őrült van az utakon, idős kora ellenére imád vezetni. Igaz már nem autózik annyit, mint régen, a boltba és a barátokhoz azért még mindig autóval megy. Az országban körülbelül 155 ezer 75 év feletti lakos rendelkezik érvényes jogosítvánnyal, köztük négy 90 év feletti személyt, akik rendszeresen motoroznak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A novemberi kampány során Magyarországon a legöregebb gépjármű kötelező-felelősségbiztosítást váltó egy 95 éves fővárosi férfi volt, aki közel 5 ezer forintot takarított meg biztosítóváltásával.

 

Címkék: