Mikor mehetünk át az új Margit hídon? A Fővárosi Önkormányzat közleménye

Pénzcentrum2010. november 9. 09:17

A Margit híd felújítását végző vállalkozó november 15-re lejelentette a lebonyolító részére a híd ideiglenes forgalomba helyezését. A vállalkozó e héten befejezi mindazon munkálatokat, amelyek a gépjárműforgalom beindítását lehetővé teszik.

Ezzel párhuzamosan zajlanak a hatósági engedélyezési folyamatok, amelyek keretében a mai nap délelőtt megtörtént a hatósági szemle. Ma délután lesz a közmeghallgatás is, ahol minden (több mint félszáz) érintett fél elmondhatja a szakmai véleményét a forgalomba helyezésről. E héten az összes érintett írásos nyilatkozatát meg kell szerezni arra vonatkozóan, hogy hozzájárulását adja-e, és ha igen, milyen feltételekkel a híd forgalomba történő visszaállításához.

Amennyiben mindenki hitelt érdemlően (vélhetően pozitívan) nyilatkozik, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) megadja az ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt.

Ha valamely szervezet ezt nem teszi meg, vagy ezen a héten a döntéshozók nem érhetők el, úgy az NKH vélhetően november 15-vel nem ad hozzájárulást. A híd e hét közepétől azonban vélhetően alkalmas lesz a forgalom lebonyolítására 2 x 2 sávon, de az engedélyhez a hónap közepéig az összes érintett nyilatkozatára szükség lesz.

 

Címkék: