Hódít a lassú turizmus

Pénzcentrum2010. október 26. 16:58

Egyre népszerűbb az időben és pénzben gazdag vendégkör elérését lehetővé tevő, a lassúság luxusára építő turisztikai termékek egyre népszerűbbek Ausztriában - ezt pedig a magyar turizmus is kihasználhatja.

Éppen ezért e szegmens megnyerése is szerepel az Magyar Turizmus Zrt. osztrák piacon alkalmazott marketingtervében, s ennek érdekében számos akció került idén is lebonyolításra.

Az MT Zrt. ausztriai képviselete az elmúlt vasárnap rendhagyó prezentáció keretében népszerűsítette hazánk "lassú turizmus" (slow tourism, sanfter Tourismus) kínálatát.

Idén május 9-én ennek jegyében az osztrák Majestic Imperator társaság császári idők hangulatát idéző luxus nosztalgiavonata Budapestre látogatott, hogy egy szakmai workshop keretében a hazai szolgáltatók is megismerkedhessenek a Bécs-Budapest-Bécs vonalon új attrakcióként indítandó luxus nosztalgiavonat tervével, amely a közeljövőben akár menetrend szerint közlekedne a két főváros között. Az eddig elsősorban MICE-attrakcióként kiaknázott termékeket a hazai szolgáltatók bevonásával szabadidős csomagok formájában is piacra lehetne vinni, és nemcsak egynapos programként.

Címkék: