Jön a hosszúhétvége, utazz olcsón!

Pénzcentrum2010. október 20. 12:02

2010. október 29. - november 7. között, Hazajáró Hét néven hirdet közös akciót a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) és a Magyar Turizmus Zrt. A tíznapos program során a falusi turizmushoz kapcsolódó több száz szolgáltató várja akciós ajánlattal vendégeit. Az akció lényege, hogy a falusi, illetve ifjúsági szállásadók, kempingek, boros-, bio-, kézműves porták, pálinkafőzdék vagy tájházak a megjelölt időszakban jelentős, minimum 10%-os kedvezményt biztosítanak a szálláshely vagy az egyéb szolgáltatás árából.

A kampányhét idején kedvezményekre jogosító Hazajáró Kártya kerül forgalomba, amely 2011. május 31-ig érvényes. A kártyát a vendégek az akcióhoz csatlakozó turisztikai szolgáltatónál kaphatják kézhez, amellyel a Hazajáró Hetet követően 2011. május 31-ig további kedvezményt kapnak bármelyik, az akcióban részt vevő szolgáltatónál. A kedvezmény lehet például egy ingyen kenyérlángos, rétes, egy pohár bor vagy pálinka, esetleg tárlatvezetés, kerékpárkölcsönzés, kézműves bemutató. Az akció és a kedvezményekre jogosító kártya kibocsátásának célja, hogy a szezonon kívüli időszakban erősítse a falusi turizmus iránti érdeklődést.

Fejlesztik a kastályturizmust
Közel 100 ezer eurós, jelenlegi árfolyamon több, mint 27 millió forintos költségből, 15-15, a régi kastélyokat látogatói programba szervező turizmusfejlesztési projekt valósult meg a magyar-szlovák határ térségében.

Az ún. kastélyturizmust fellendítő programot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és a szlovákiai Tőketerebesi Honismereti Múzeum közösen, uniós támogatásával valósította meg. A projekt beruházások indítását is eredményezte Szabolcs és a szlovákiai Kassa megye területén, ahol öt, a programba bevont idegenforgalmi célú épület újul meg a rekonstrukciók során.


A KSH legfrissebb statisztikai adatai szerint 2010 első félévében bár minimálisan, de nőtt a hazai lakosság utazási kedve. A felmérésből kiderül, hogy a magyar lakosság 23%-a vett részt a belföldi turizmusban, azaz legalább egy alkalommal tett többnapos belföldi utazást. A lakosság az előző évinél 4%-kal többet, 100 milliárd forintot költött el, ebből 33 milliárdot szálláshely-szolgáltatásokra. A felmérésből kiderül, hogy a belföldi utazók közel kétharmada az aktív, 25-64 éves korosztályból került ki és közel egyharmaduk a saját anyagi helyzetét átlag felettinek értékeli. A magyar lakosság nagy része azonban még mindig, részben anyagi okokra hivatkozással nem utazik turisztikai céllal.

A FATOSZ és az MT Zrt. a Hazajáró Hét kampányával éppen a belföldi turizmusból leginkább kimaradó réteget, a kevésbé tehetőseket, a nagycsaládosokat, a nyugdíjasokat és az iskolásokat célozza meg. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: