Vérlázító! Erre pazarolják az adófizetők pénzét!?

Pénzcentrum2010. augusztus 25. 15:02

190 ezer fontot, azaz mintegy 65 millió forintot áldozott arra több dél-walesi önkormányzat, hogy átjárókat építsenek a forgalmas főutak fölé. Az adófizetők pénzéből épült átkelők azonban nem a gyalogosokat szolgálják.

A walesi felüljárók nem a gyalogosok, hanem a környéken élő pele-populáció számára készültek. A sokmilliós beruházás persze kiverte a biztosítékot a környéken élők körében. A The Sun c. brit bulvárlap megszólaltatta az Adófizetők Szövetségét, akik szerint az építkezésre fordított összeg irreális, a közel 200 ezer fontnak jobb helyet is találhatnának.

 


Az önkormányzatok szerint a hidakra azért volt szükség, hogy így biztosítsák a rágcsálók vándorlásának útvonalát. Mint mondták, a máshol alkalmazott módszer -amely az utak alatt fúrt alagutakon teszi lehetővé a veszélyeztetett állatok mozgását- itt nem volt kivitelezhető.

Egyes vélemények szerint az utakon átszaladó állatok az autósok számára is veszélyesek lehetnek, így akadnak olyanok is, akik támogatják ezt a megoldást.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 


A pelefélék rejtett életmódot folytatnak: nappal alszanak, és csak az esti szürkületben kezdenek mozogni - az ember ezért ritkán pillanthatja meg őket. A mókuséhoz hasonló ügyességgel mozognak a fákon, faodvakban, vagy a gyökerek között ásott üregekben laknak. Beköltöznek a madaraknak kitett odúkba is, és ezekben készítik el fészkeiket. A mérsékelt éghajlaton élők téli álmot alszanak. Leginkább gyümölcsökkel és magvakkal táplálkoznak, egyes fajaik rovarokat is fogyasztanak. (Forrás: Wikipédia)

Címkék: