Jön a kereskedelmi gázolaj literenként 8 forint kedvezménnyel

Pénzcentrum2010. július 6. 09:14

2011. január elsejétől valóra válhat a hazai fuvarozók régi álma, bevezethetik a kereskedelmi gázolajat, ami által a személy- és teherfuvarozók literenként 8 forintos kedvezményt kapnak az üzemanyag árából - olvasható a Népszabadságban.

A napilap írása szerint a Wáberer György által nemrég életre hívott Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórum (NÖFF), amelynek tagja a tíz legnagyobb hazai fuvarozó cég, elérte azt, amit a hagyományos szakmai szervezeteknek évek során sem sikerült, így megállapodást kötött a nemzetgazdasági miniszterrel a kereskedelmi gázolaj bevezetéséről.

A 2011. január 1-től életbe lépő kereskedelmi gázolaj által a személyszállító és a közúti fuvarozó vállalatok literenként 8 forint számolhatnak majd az üzemanyag költségeikből, ami által olyan kedvezményhez jutnak, amelyet jelenleg a szlovák társaik is élveznek.


Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter (b) és Wáberer György, a Waberer's Holding elnök-vezérigazgatója kezet fog, miután aláírták a Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórum megalakulásáról szóló megállapodást az InterContinental Budapest szállodában; a magyarországi fuvarozók egyharmadát képviselő szállítók a fórumot megalakítva vállalták, hogy 2010 második félévében akkor is Magyarországon tankolják meg járműveiket, ha költséghatékonysági okokból ezt inkább a határon túl tennék; az így befolyt összeg adórésze bekerül az államháztartásba, ezáltal további 2 milliárd forinttal növelhető az árvízkárosultakat megsegítő alap.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A megállapodás értelmében a NÖFF tagjai vállalták, hogy a következő fél év alatt Magyarországon szerzik be azt a 20 millió liter gázolajat, amelyet költségcsökkentés végett más országokban, így Ausztriában szereznének be. Ezzel kb. 2 mrd forint pluszbevételre tenne szert a költségvetés, amelyet az árvízi károk rendezésére kellene elkölteni.

Wáberer György szerint amennyiben minden hazai fuvarozó csatlakozna kezdeményezésükhöz, akkor a költségvetés évi 16 mrd forinttal több jövedékiadó-bevételhez jutna.

Címkék:
wáberer györgy,