Torinótól Csíksomlyóig: egyre nagyobb üzlet a vallási turizmus

Pénzcentrum2010. május 20. 09:17

Pünkösdre a legtöbb hazai hotel már legalább 80-90 százalékig foglalt. Évről évre növekszik az érdeklődés a kegyhelyek, illetve a vallási turizmus iránt is -írja a Népszava.

A pünkösdi időszakban felerősödik az érdeklődés a vallási emlékhelyek iránt, ma még azonban csak néhány utazási iroda szakosodott az ilyen utak szervezésére. A legtöbb vallási jellegű utazást egyébként nem az irodák, hanem különböző egyházi intézmények szervezik meg.

Madari Gyula, a Makrovilág Utazási és Zarándok Utazási Iroda igazgatója a lapnak elmondta: a rendszerváltást megelőző évtizedekben erre nem igen volt lehetőség, ez is az egyik oka, hogy egyre többen indulnak útnak szervezetten egy-egy jelesebb egyházi ünnep alkalmával a legismertebb hazai és külföldi kegyhelyekre, vagy éppen Rómába.

Évek óta a Kárpát-medencei magyarság pünkösd szombati találkozóhelye a csíksomlyói búcsú, ahová a világ minden részéből érkeznek a zarándokok. Idén egyfajta konkurenciát jelent a magyar búcsújáró helynek, hogy május 23-ig tekinthető meg a híres torinói lepel: az utazási iroda eddig kis híján 20 szervezett csoportot indított Torinóba.

Címkék: