Automatikus értesítés érkezik a közúti szabálysértésről

Pénzcentrum2010. április 26. 09:32

Racionalizálta a rendőrség a közúti közlekedéssel kapcsolatos bírságolási rendszerét. Idén március elsejétől automatizált ügymenet során kapnak tájékoztatást az autósok a rájuk kiszabott közigazgatási bírság mértékéről és okáról.

A korábbi regionális ügyintézés helyett a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság automatizált eljárásban intézi az ország összes közlekedési szabálysértéssel kapcsolatos ügyét. A márciusban életbe lépett változások mintegy 600 ezer eljárást jelentenek annak a 300 Vas megyei rendőröknek, akik az ügyek feldolgozásával foglalkoznak - nyilatkozta a Napi Gazdaságnak a Vas megyei rendőrség közbiztonsági igazgatója, Takács Tibor ezredes.

A törvény szerint közúti közlekedési szabálysértések esetén - az objektív felelősség elvén - az üzemben tartóval vagy a gépjárművet használatra átvevő személlyel szemben 30.000 forinttól 300.000 forintig terjedő közigazgatási bírságot kell kiszabni.

Ilyen mértékű bírsággal lehet szankcionálni például a megengedett legnagyobb sebességre, a vasúti átjárón való áthaladásra, a jelzőlámpák jelzéseire, a járművel történő megállásra és várakozásra, az autópálya leállósávjának igénybevételére, a behajtási tilalomra, a korlátozott övezetre (zóna), a kötelező haladási irányra, és a természet védelmére vonatkozó előírások megsértését.

A feladat végrehajtására üzembeállított trafficPoint nevű rendszer a szabálysértésről képeket automatikusan feldolgozza, és az eljárást megindítja. Az eljárásról az autó tulajdonosa 5 napon belül kiértesítik, és az ügyében 22 napon belül határozat is születik. A kocsi tulajdonosa a kézhez kapott postai értesítésben szerepelő ügye értesítés- vagy határozatazonosítójával és az autója rendszámával a kozigbirsag.police.hu honlapon akár online is megtekintheti a szabálysértésről készült fényképet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A lap információi szerint a fenti honlapon a jövőben az elektronikus fizetés lehetőségét is megteremti a rendőrség, és egy-két hónap múlva már lehetőség lesz a kiszabott bírság átutalással történő kiegyenlítésére is.

Címkék: