Megdöbbentő! Ennyire egyszerűen lophatnak meg utazás közben

Pénzcentrum2010. április 24. 14:02

Egy, az internetre kikerült videó tanulsága szerint könnyű célpontot jelenthetnek a tolvajok számára cipzáras bőröndök, legyenek azok bármilyen biztonságosnak hitt lakattal lezárva. A lopáson kívül csupán egy rosszabb dolog történhet csomagjainkkal.

Egy hétköznapi golyóstoll segítségével is gyakorlatilag nyomtalanul ki lehet nyitni és vissza lehet zárni a cipzáras bőröndöket, melynek bizonyítéka az alábbi videón látható. A kísérletet a szerkesztőségben is elvégeztük több márkás cipzáras hátizsákon. Mindegyiket sikerrel ki tudtuk nyitni, majd ezt követően nyomtalanul vissza is tudtuk zárni a táskákat.

A fenti trükk két problémát is felvet a cipzáras bőröndök biztonságával kapcsoltban. Az egyik, hogy amennyiben észrevétlenül lopták meg az utast, a kirabolt fél még reptéri reklamálás lehetőségétől is eleshet. A másik, talán még ennél is nagyobb probléma, hogy a csomag tartalmáért minden esetben a bőrönd tulajdonosa a felelős. Így egy esetlegesen csomagba csempészett illegális termék okozhat kellemetlen perceket a koffer tulajdonosának a repülőtéri rendészeti szervekkel vagy a vámhatósággal.

Címkék: