Börtön járhat a kátyúért?

Magyar Nemzet2010. április 20. 08:47

Egy Békés megyei kistelepülés, Kaszaper bűntetőfeljelentést tett a közútfenntartó ellen a települést Orosházával összekötő út rossz minősége miatt - írja a Magyar Nemzet.

Közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt perli a magyar államot, a vagyonkezelőt, a Közlekedésfejlesztési és Koordinációs Központot, valamint az üzemeltetőt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t (MK).

A polgármester Csürhés István azt szeretné, ha a felelősök büntetésből a falu határában, közmunka keretében kátyúznának, hiszen gondatlanságuk miatt minden évben történik halálos baleset.

Az MK kommunikációs osztálya elmondta, hogy ellenük az útburkolat veszélyes állapota miatt még soha nem kezdeményeztek pert, azonban ha a bíróságok helyt adnak, akkor az egyes területekért felelős munkatársak büntetőjogi felelőssége is fennállhat.

Ez azonban akár perek ezreit indíthatja el, hiszen nem Kaszaper az egyedüli, hasonló problémával sújtott település: hazánkban az utak több, mint felén rossz a burkolat, tűrhető osztályzattal pedig egyötödük rendelkezik. Megfelelő állapotban pusztán az utak kevesebb, mint öt százaléka található.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Jelenleg 2009-2010-re összesen 1300 km mellékút felújítására futja a költségvetésből.

Címkék: