Önerő nélkül japán jenre akart Ferrarit lízingelni a showman!

Pénzcentrum2010. március 17. 11:32

Az ilyen és ehhez hasonló titkok és érdekességek mellett a hazai autókereskedelem elmúlt 20 évét mutatja be a GÉMOSZ "Guruló történelem" című kiadványa. A Konkoly Eszter szerkesztésében és a Maróti Kiadó gondozásában megjelenő könyvet ünnepélyes keretek között ma mutatták be a Magyar Tudományos Akadémia Vörösmarty-termében.

A piacgazdaságon alapuló újkori magyar autókereskedelemről szóló könyvben megszólalnak a rendszerváltást követő időszak nagy alakjai, a márkakereskedők és importőrök, valamint a finanszírozók, a biztosítók, illetve a festék- és kenőanyag-forgalmazók képviselői.

Az autópiaci történelemkönyv korrajzot ad egy szakma és a kapcsolódó szakterületek képviselőinek írásain keresztül. Külön érdekessége a kiadványnak, hogy a megjelenésével lezárul egy korszak az autókereskedelem magyarországi történetében.

A gazdasági válság átalakította a piacot, ahol minden szereplő új kihívásokkal találta magát szembe. A működést a fennmaradás szellemében mindenkinek újra kell gondolni. Változik az értékesítés, a finanszírozás és a biztosítás is, minden területen szigorodnak a feltételek.

A könyvből kiderül, hogy valamikor természetes volt, hogy egy új autóra 5-6 évet kellett várni, vagy, hogy a Moszkvics és a Dacia átadásokat a sok azonnali műszaki hiba miatt félbe kellett szakítani. Kiderül, hogy mikor adta el az első Renault-t az egyetlen magyar Forma-1-es pilóta édesapja, miért nem merték publikálni az első magyar Suzukik fogyasztási adatait, vagy, hogy milyen kéréssel állt elő az egyik legismertebb televíziós valóságshow főszereplője, amitől még a lízingcég vezetője is kiakadt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

(A showman önerő nélkül, 25% maradványértékkel, 120 hónapos futamidőre, japán jen alapon kívánt lízingelni egy Ferrari F430-ast, a kérelmét elutasították.)

Címkék: