Van, mikor a nők viselik a nadrágot!

Pénzcentrum2010. március 5. 15:02

A Hotels.com felmérése szerint a nők viselik a nadrágot, amikor a nyaralás tervezéséről van szó, ám a férfiak állják a költségeket. A hölgyek rendkívül bizalmatlanok partnerük szervezési képességeit illetően, bő harmaduk kizárólag önállóan kívánja ellátni ezt a feladatot.


A férfiak szervezni, a nők fizetni nem szeretnek

A kutatás adatai alapján a párkapcsolatban élő férfiak mindössze 12 százaléka vállalja a szervező szerepet a vakációk tervezése során, a nőknek pedig csupán 7 százaléka vallotta azt, hogy szívesen finanszírozzák a felmerülő költségeket.

A nőké a döntő szó

A hölgyek 43 százaléka még akkor is ragaszkodik ahhoz, hogy övé legyen a végső szó a szálláshely kiválasztásakor, ha egyébként nem vállalják a felelősséget az utazás szervezéséért.

A kutatás azt is kiderítette, hogy a jövőbeni menyasszonyok 9 százaléka egyedül tervezi meg a tökéletes nászutat, a nők 35 százaléka pedig egyáltalán nem bízná az álomutazás megszervezését a partnerére. Ezzel szemben a férfiak 76 százaléka vallotta azt, hogy akár teljes egészében a feleségükre/barátnőjükre bíznák a vakáció minden egyes pontjának a szervezését.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az egyedülállók is bizalmatlanok

A tanulmányban az egyedülálló nők 69 százaléka sziklaszilárdan jelentette ki, hogy a későbbiek során sem bízná jövőbeli partnerére az úti cél kitalálását és a szálláshely lefoglalását. A hölgyek 10 százaléka pedig azt állította, vitával végződtek azok a nyaralások, amikor a partnerüket bízták meg a szervezési feladatokkal.

Címkék: