Ingyen tankolást kínál 2011 végéig az ADAC

Pénzcentrum2010. február 14. 07:02

2011 végéig ingyen lehet tankolni a német autóklub, az ADAC elektromos töltőállomásain. Nemcsak a klubtagok, hanem a minden elektromos autó tulajdonos ingyen veheti igénybe a szolgáltatást a jelenleg 27 töltőállomásos hálózaton.

A napokban adták át az ADAC legújabb, a müncheni ADAC-központban található elektromos töltőállomását. A megnyitóünnepségen az autóklub egyik vezetője, Stefan Wunderlich elmondta, hogy az autózás szempontjából az elektromos meghajtás a jövő egyik legígéretesebb technológiája. Éppen ezért az autóklub bővíti ezen a területen szerzett tapasztalatait. Így a későbbiekben is szakszerű és naprakész tanácsokkal tudnak majd szolgálni a klubtagok és a közvélemény számára.

Az ADAC a technológia szóbeli propagálása mellett már a gyakorlatban is cselekedett is. Az összes elektromos autó gazdájának ingyenes áramot kínált fel a jelenleg 27 egységgel rendelkező e-töltőállomás hálózatán - a kutak címei ezen a linken keresztül érhetők el. Az autóklub ígéretei szerint a töltőállomások száma dinamikusan fog bővülni a jövőben is, és összesen 50 e-töltőállomásuk lesz Németország szerte 2010 végéig.

Az ADAC tájékoztatása szerint a töltőállomások használata egyszerű. Az autósnak csupán aktiváltatnia kell a shopban az elektromos kútfej kimenetét, és már tankolhat is. Akkor sincs gond, ha az autó tulajdonosa véletlenül otthon felejtette volna a kocsi feltöltőkábelét. Ebben az esetben a kutas zálogért cserébe ingyenesen tud számára biztosítani egy kölcsönkábelt.

Maga a tankolás sokkal időigényesebb a hagyományos üzemanyagos tankolásoknál. Az autóklub szerint kevesebb, mint egy óra alatt 100 kilométer megtételére elegendő árammal lehet ellátni egy átlagos elektromos autót, bár a tankolás hossza nagyban függ az autó technikai paramétereitől. Tekintettel a hosszú tankolási periódusokra, a kutakon érkezési sorrendben szolgálják ki az autósokat, előzetesen nem lehet a tankolásokra regisztrálni.

Címkék: