Leáll a Toyota-forgalmazás az USA-ban, ilyen nagy a baj?

Pénzcentrum2010. január 27. 13:32

Nyolc modelljének kereskedését is felfüggeszti a Toyota, miután múlt héten kénytelen volt 2,3 millió gépjárművet visszahívni.

A gázpedál felengedésre lassan reagált, esetenként el is akadt, ezért kényszerült a világ legnagyobb autógyártója a tömeges visszahívásra. Most bejelentette azt is: nem forgalmazza a járműveket és februártól leállítja az amerikai gyártósorokat is addig, amíg nem találnak biztos megoldást a problémára.

A kereskedések nem forgalmazzák a 2007-2010 között készült Camrykat és Tundrákat, a 2009-2010-es RAV4-est, Corollát és Matrixot, a 2005-2010-es Avalont, az idei Highlandert és a 2008-2010 között gyártott Sequoiákat.

A BBC által megkérdezett elemzők szerint a visszahívás önmagában még nem lenne nagy probléma, ám a termelés és forgalmazás leállítása komoly veszélyt jelent a cégre. Még ha a Toyota is a világ legnagyobb gyártója, a kiélezett verseny miatt ő sem engedheti meg magának a hosszas leállást. Ugyanakkor értékelték az erőfeszítést, hogy a Toyota számára az autósok biztonsága a legfontosabb a döntéshozásban.

Címkék: