Eldőlt: így kárpótol a BKV

Pénzcentrum2010. január 20. 21:18

Három nappal meghosszabbítja a bérletek érvényességét a BKV, hogy így kompenzálja az utasokat a sztrájk okozta kényelmetlenség miatt.

A BKV Zrt. jogi állásfoglalása alapján a sztrájkot vis maiornak kell tekinteni. Ennek ellenére a BKV Zrt. menedzsmentje a tulajdonossal egyeztetve úgy döntött, hogy kompenzációt nyújt a megnehezült közlekedési lehetőségek miatt - olvasható a cég közleményében.

A sztrájk ideje alatt a paraméterkönyvi előírásokhoz képest a BKV Zrt. összességében közel 50 százalékos szolgáltatási szintet teljesített a férőhely-kilométer teljesítményben, sajnálatos módon azonban ez területileg nagyon egyenlőtlenül oszlott el.

A kiesett szolgáltatási teljesítménynek megfelelően a kompenzáció keretében a kétheti, havi, negyedéves bérletek érvényességét három nappal meghosszabbítjuk. Mivel a HÉV ágazat összességében 84 százalékos férőhely-kilométer teljesítményt szolgáltatott, ezért a HÉV-bérletekre az érvényesség meghosszabbítása nem vonatkozik.

A kétheti, havi és negyedéves Budapest-bérletekre és a környéki helyi, valamint a környéki 5 km-es és 10 km-es bérletekre vonatkozóan a bérletszelvényen feltüntetett érvényesség 3 nappal automatikusan meghosszabbodik az alábbi esetekben:

- a bérlet eredeti érvényességi időtartama legalább egy sztrájknapot magában foglal, (tehát az eredeti érvényességi idő szerint január 18-án lejárt bérlet január 21-én még éppen érvényes, de 22-én már nem),

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

- Vagy a bérlet érvényesség kezdőnapja január 18-a és január 22-e közötti (a 18-át és a 22-ét is beleértve).

A BKV kéri azokat az utasainkat, akiknek lejárt a bérlete, de még nem vásároltak új szelvényt, hogy 2010. január 22-ig ezt mindenképpen tegyék meg, mert így kaphatják meg a három nap kompenzációt.

Címkék:
bkv bérlet érvényessége,