A legnagyobb budapesti útfelújítások 2010-ben

Pénzcentrum2010. január 11. 09:02

Az idén nyárig tartó első ütemben 29 útszakasz felújítását tervezi a főváros, összesen 22 kilométeren. A kátyúk kijavítását a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. végzi, e munkák megkezdése elsősorban az időjárási viszonyoktól függ -írja a Napi Gazdaság.

A munkálatok legkorábban áprilisban kezdődhetnek el, a pontos felújítási sorrend is az eljárások eredményétől függően alakul ki. Az önkormányzat tájékoztatása szerint igyekeznek úgy megtervezni a munkavégzést, hogy az a legkevésbé zavarja a forgalmat, útfelújítást csak a késő tavasztól késő őszig terjedő időszakban lehet végezni, a nyári szabadságolások, az iskolai és óvodai szünetek idején.

A forgalomkorlátozások pontos mértéke csak a kivitelezés kezdete előtt derül majd ki, azonban a tervek szerint a legtöbb helyszínen idén is félpályás útlezárásra, sávszűkítésre és forgalomlassításra számíthatnak az autósok. A buszmegállókat minden felújított szakaszon átépítik, a forgalmi terhelésnek való jobb ellenállás érdekében megerősített szerkezetet kapnak ezek a létesítmények.

Forgalmi szempontból a legjelentősebb helyszínek közé tartozik a Budakeszi út Hűvösvölgyi út és Szilágyi Erzsébet fasor közötti, az Egressy út Mexikói út és Vezér utca, Miskolci és Öv utcák, illetve a Stefánia és Gizella út közötti szakasza, illetve az M5-ös bevezető Határ út feletti le- és felhajtóinak rekonstrukciója.

Címkék: