900 járművel frissíti flottáját a rendőrség

Pénzcentrum2010. január 7. 09:32

Járművek bérletére és üzemeltetésére vonatkozó új közbeszerzési eljárást hirdetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). A megbízás 4 évre összesen 800 bűnügyi ügyintéző, szolgálati személyautó és 100 kishaszonjármű bérletére és flottakezelésére szól. A tárgyalásos eljárás jelentkezési határideje február 3-án jár le - írja a Napi.

A bérelt autókkal személygépjárműveinek közel a felét tudja folyamatosan cserélni a rendőrség, de ettől jóval több autó csereérett. A járműparknak nagyjából a felét teszik ki az átlagosan 1-3 év átlagéletkorú bérelt járművek, míg a saját autók kora megközelíti a 8 évet. A cserére fordítható keretet a szervezet éves költségvetése határozza meg.

A rendőrség járműparkjának bérletére először öt éve hirdetett hasonló eljárást, melynek nyomán 2500 bérelt gépjármű került a rendszerbe, de ezek egy részét egy 2008 végén lebonyolított tender keretében lecserélik.

A Központi Szolgáltatási Főigazgatóság által kiírt pályázat nyomán 3 évig 2100 járművet bérelhet (Ford Focusokat és Opel Astrákat) az ORFK, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága és a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata a nyertesnek hirdetett MKB-Euroleasing Autópark Zrt.-től és a K&H Autópark Kft.-től.

A rendőrség flottájának fennmaradó részét a 2009-es tender járművei váltják majd. A rendőrség éves szinten 650 millió forintot költ saját gépjárműveinek javítására, de a saját tulajdonú járműpark az utóbbi években nem frissült.

Címkék:
kishaszonjármű,