Bizonyíték: a nők tényleg rosszabbul parkolnak!

MTI2009. december 23. 09:02

Most már tanulmány is alátámasztja a férfiak gyanúját arról, hogy a nők valóban rosszabbul parkolnak: lassúbbak és ügyetlenebbek férfi társaiknál.

A nőknek átlagosan 20 másodperccel több időre van szükségük autójuk leparkolásához, és még így is kevesebb az esélyük arra, hogy megfelelően hajtsák végre a manővert - derült ki a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásából.

A kutatás során 65 sofőrt kértek meg, hogy egy Audi A6-ossal parkoljanak be egy standard méretű parkolóhelyre. Manővereiket - beleértve az előre- és hátramenetet, valamint a párhuzamos parkolást - az igénybe vett idő, illetve a pontosság alapján értékelték.

A kutatók azt tapasztalták, hogy a tesztben részt vevő nők lassúbbak voltak, az óvatos megközelítés azonban nem járt feltétlenül együtt a jobb végeredménnyel. Mindezek alapján Claudia Wolf, a németországi Bochumban működő Ruhr Egyetem kutatója azt mondta, hogy a kutatás alátámasztotta azokat a korábbi véleményeket, melyek szerint a férfiak jobb koordinációval és térbeli figyelemmel bírnak, illetve nagyobb kockázatot vállalnak a volán mögött.

Címkék: