Lelassult, de nem állt le az élet Győrött

Világgazdaság2009. december 18. 09:47

A válság ellenére is több mint 180 millió eurós beruházássorozatot hajtott végre az idén az Audi AG győri leányvállalatánál. Ezzel 3,8 milliárd euróra növekedett az anyacég által 1993 óta a vállalatra fordított beruházási összeg. Legutóbb, december elején, egy 94 millió forintba került elektronikus tesztlaboratórium kezdte meg a működését, amellyel a motorok alkatrészeit vizsgálják.

Tavaly 1,9 millió motor, illetve 60 539 Audi TT Coupé és Roadster, illetve A3 kabrió készült Győrben. Ez a járműgyár fennállása óta a legnagyobb kibocsátás. Ugyancsak rekordnak számít a 2008-ban különféle beruházásokra fordított 309 millió euró is. A múlt évi beruházások közül a legnagyobb tétel a motorgyár továbbfejlesztésére ment, ugyanis 13 új motortípus gyártását kezdték meg - írta a Világgazdaság.

A válságot az Audi gyára sem kerülhette el, idén az első fél évben 35 százalékkal kevesebb motort gyártottak le a sorokon, mint egy évvel korábban. Ráadásul a Volkswagen-konszern felépült kínai motorgyárainak felfutása is visszavetette a győri üzem teljesítményét.

Címkék: