Lemondott a GM-vezér - leépítik a Saabot?

Pénzcentrum2009. december 2. 13:02

Lemondott a General Motors vezérigazgatói posztjáról Fritz Henderson - jelentette be a cég. Az utód megtalálásáig, Ed Whitacre az igazgatóság elnöke tölti be a feladatkört.

Henderson márciusban váltotta a cég élén Rick Wagonert, aki a frissen megválasztott elnök, Barack Obama nyomására mondott le pozíciójáról. A mostani távozáshoz azonban semmi köze nem volt a washingtoni köröknek, kizárólag az igazgatóság döntött az ügyben - sietett leszögezni a Fehér Ház.

A bejelentés röviddel azután érkezett, hogy a GM kénytelen volt elismerni, hogy december végéig újra kielemzik a cégcsoport tulajdonában lévő Saab-ra érkezett ajánlatokat, miután múlt héten érvénytelenül zárult a pályázat. A GM megszellőztette azt is, hogy amennyiben nem sikerül megfelelően rendezni a Saab sorsát, szép lassan leépítik a gyárat.

Bár az utóbbi hónapokban közeledtek az álláspontok a - meg nem nevezett - potenciális vevőkkel, a Gm korábbi közleményei szerint még finomítani kell a megállapodás feltételein. Legutóbb a svéd Koenigsegg Automotive esett ki a potenciális vevők köréből, ezzel idén már a harmadik felvásárlási kísérlet hiúsult meg.

Címkék: