Orosz befektető venné meg Hitler limuzinját

Pénzcentrum2009. november 24. 16:02

Több millió eurót fizetne egy orosz befektető azért az öt tonnás limuzinért, ami feltehetőleg Hitlert fuvarozta a második világháború alatt.

A nyitott tetejű, Mercedes Benz 770 típusú, 1935-ben gyártott autó többször is gazdát cserélt az utóbbi években, öt másik autóval együtt, melyek mindegyike náci tiszteké volt, többek között Ribbentropé, egyikük pedig az egykori török miniszert, Ismet Inonu-t szállította.

Egy nevét elhallgató orosz befektető most mindegyiket megvásárolná több tízmillió euróért. Egyedül Hitel autóját 4-10 millió euróra taksálják. A korábbi tulajdonosok mindegyike meghalt, míg végül egy észak-németországi gyűjtőhöz kerültek, aki még életben van.

A titokzatos orosz befektető is nemrégiben szerzett tudomást róla, hogy Hitler autója már nem Los Angelesben van, így felkeresett egy német kereskedőt, aki összehozta őt az autó mostani tulajdonosával. Az autónak egyébként minden papírja megvan, még azt is dokumentálták, hogy mindössze egyszer robbant le a Führer alatt, 1939-ben, motorprobléma miatt.

A kocsit 18 mm páncélzat borítja, 40 mm-es golyóálló üvege van, és egy 400 lóerős motor húzza, amely 180 km/órás maximális sebességre képes.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Daimler egyik vezetője a német Spiegelnek elmondta, hogy némiképp túlzás a járművet Hitler autójának nevezni, hiszen egyrészt látatlanban nem lehet eldönteni az autó származását, másrészt a Führernek személy szerint nem volt autója, a kincstár tulajdonát képzete minden, Hitlert szállító jármű. Összesen egyébként 88 Mercedes 770 típusú autót gyártottak 1938-43 között.

Címkék: