"Becsempészte" magát a Centrum Parkoló a Terézvárosba?

Magyar Hírlap2009. október 15. 08:47

Verók István (MSZP) terézvárosi polgármester állítólag nem azt a szerződést írta alá Fürst Györggyel, a Centrum Parkoló Kft. vezetőjével, mint amire a képviselőtestület felhatalmazást adott. Az ügyben büntetőfeljelentés is született.

Ismeretlen tettes ellen közokirat-hamisítás elkövetésének gyanúja miatt fordult a BRFK-hoz Wertán Zsolt (KDNP) VI. kerületi képviselő. Wertán szerint Verók István és Sajtos Csilla jegyző törvénysértő módon nem azt a szerződést írta alá a Centrum Parkoló Kft.-t képviselő Fürsttel, amelyre a képviselő-testület felhatalmazást adott - írta a Magyar Hírlap.

A parkolás üzemeltetésére kiírt régi szerződés a Terézvárosban szeptember 24-én járt le, de hogy ne alakuljon ki patthelyzet, Terézváros és a Centrum között ideiglenesnek mondott szerződés jött létre. A testületi ülésen - Wertán Zsolt javaslatát elfogadva - a megállapodás tervezetéből törölték, hogy a Centrummal a közbeszerzési eljárás eredményes befejezéséig szerződnek. A polgármester és a jegyző ezt figyelmen kívül hagyva mégis úgy kötötte meg a szerződést, hogy az a "közbeszerzési eljárásban történő tényleges szerződéskötésig" érvényes. Wertán szerint így a VI. kerület számára rendkívül előnytelen szerződés hosszú időre bebetonozhatja a Centrum Parkolót, hiszen különféle jogi csűrés-csavarással akár évekig is elhúzható a közbeszerzési eljárás.

Címkék: