Lesz-e verseny jövőre a Balatonringen?

Pénzcentrum2009. június 17. 09:17

Elvileg jövő tavasszal világbajnoki futamot rendeznek a Sávoly határában épülő gyorsasági motoros versenypályán. Egyelőre azonban nem sok munkagépet látni a terepen.

Carmelo Ezpeleta, a gyorsasági motoros világbajnokság jogtulajdonosa, a Dorna Sport elnöke optimistán tekint a jövőbe, szerinte a "A Balatonring ügye rendben van, nincs semmi akadálya annak, hogy jövőre megrendezhessék a Magyar Nagydíjat."

Ennek ellenére Sávoly határában még semmilyen nyoma nem látszik az építkezésnek, mindössze gazzal találkozhat az arra járó. Eredetileg a 4232 méter hosszú - kiszolgáló létesítményeivel együtt 90 millió euróba kerülő - pályát 2009 nyarán tervezték átadni, hogy szeptemberben már futamos rendezhessenek, de a határidőt nem tudták tartani.

Ezt azzal indokolták, hogy nem tudtak megállapodni a Magyar Fejlesztési Bankkal egy 45 millió eurós hitelről.

Mervó József, a kivitelező Grupo Milton vezérigazgatója szerint most nincs ok aggodalomra, ugyanis a telekalakítás befejeződött, az építési engedélyt megszerezték, így hamarosan elkezdődhet az építkezés, habár a MFB-vel még midig nem kötöttek hitelszerződést, mert a pénzintézet újabb és újabb pótlásokat kért a beruházótól.

Címkék: