Májustól szigorodnak a közúti büntetések!

Pénzcentrum2009. április 3. 09:00

Május másodikán lép életbe az a kormányrendelet-módosítás, melynek értelmében méltányosságból nem engedhető el és nem csökkenthető a mozgó járművel szabálysértést elkövető kiszabott büntetése.

A 2007 évi rendelet többek között a sebességtúllépésre, a vasúti átjárón történő tiltott áthaladásra, a forgalomirányító jelzőlámpa tiltott jelzésére történő áthaladásra és a leállósávban történő haladásra szab ki bírságot.

Az ORFK és a közút kezelője pedig írásban rögzíti, hogy a bírságon hogyan osztoznak meg.

A módosítás azt is kimondja, hogy ha a közút kezelője külsős céggel végezteti a fotózást, úgy annak munkáját ellenőriznie kell.

Módosul azonban a sebességtúllépésért kiszabott bírság is, ugyanis ezentúl nem a túllépés százalékához kötik annak mértékét, hanem kilométer/órában lesz megadva. Azaz ha valaki 50 km/óra alatti maximális sebességet túllépi, úgy 30 ezer forintot, ha 75 km/óra feletti a túllépés, akkor 300 ezer forintot fizethet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Autópályán a 20-35 km/órás sebességtúllépés 30 ezerbe, az e feletti 300 ezerbe kerül majd.

Címkék:
jelzőlámpa,