Most nem szabad tankolni! - Kíméld meg a tárcádat...

Portfolio2009. március 16. 12:35

Bruttó 2 forinttal lesz olcsóbb szerdán 0 órától a benzin a hazai kutakon, a gázolaj kurzusa pedig változatlan marad - tudta meg a Portfolio.hu. A MOL lépése nem meglepetés, szombaton már beszámoltunk róla, hogy valószínű az árcsökkentés. 2009.03.14 16:44 Újabb óriási benzinárzuhanás!

Szerdán (2009. március 18.) nulla órától 2 forinttal csökkenti a MOL a benzin bruttó nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolaj ára változatlan marad - tudta meg a Portfolio.hu. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 240.4 forintért, a gázolajat pedig bruttó 235.9 forintért adja majd.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű, 2 forintos árváltozással szembesülnek majd szerdától az állomásokon, ami azt jelenti, hogy a benzin literje átlagosan körülbelül 255-256 forintba kerülhet majd, miközben a gázolajat átlagosan 250-251 forint körül mérhetik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az áremelés nem meglepő, hiszen a tőzsdei üzemanyagárak közül forintban mérve a benziné 8%-ot csökkent a múlt héten, miközben a gázolaj ára 4%-ot csorgott lefelé. Dollárban a benzin ára 1.5%-os esett, de a gázolaj majdnem 3%-kal erősödött, ebből pedig látszik, hogy az üzemanyagok mostani árcsökkenése leginkább a forint erősödésének köszönhető.


Címkék: