Csúszik a Margit híd felújítása: nyáron talán elkezdik!

Pénzcentrum2009. március 10. 09:15

A korábban tervezett időpontok helyett valószínűleg csak nyáron tudják elkezdeni a Margit híd rekonstrukcióját. Részben azért csúsznak a munkálatok, mert három hónapot kellett várni az egyik hatósági engedélyre, emiatt csak később tudták kiírni a közbeszerzési eljárást. Ennek eredményhirdetése után egy-másfél hónappal megkezdődhet a munka.

Eredetileg februárban kellett volna megkötni a Margit híd több mint 12 milliárd forintos rekonstrukciójának beruházási szerződését. A Fővárosi Közgyűlés március végén dönt a felújításhoz elnyert 6 milliárd forintos uniós támogatási szerződés véglegesítéséről. A több mint egy éven át tartó felújítás alatt a villamosok és az autóbuszok sebességkorlátozással ugyan, de közlekedhetnek majd a hídon.

Közben tovább bonyolódik a Szabadság híd díszkivilágításával kapcsolatos közbeszerzés. A főpolgármesteri kabinet ma tárgyal az ügyről. A főváros egyik szakbizottsága februárban a korábbi, nyílt eljárást érvénytelenítette, és hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzés megindításáról döntött. A főpolgármesteri hivatal közbeszerzési szakemberei azonban ezt jogilag aggályosnak tartják. A díszkivilágítás költségének a felét, több mint 100 millió forintot az EU-tól reméli a városháza. Csakhogy az uniós támogatást bonyolító Pro Régió Ügynökség jelezte: a támogatást komolyan veszélyezteti egy olyan közbeszerzés, amelyet a független közbeszerzési tanácsadó nem támogat.

Címkék: